WebEye® egység bemutatása

A WebEye GPS nyomkövető rendszer részei


WebEye© doboz:

A járműkövető eszköz egy kis méretű, alkalmazhatóságát tekintve rendkívül felhasználóbarát készülék, amely a járműben kerül elhelyezésre. A járműkövető eszköz fő elemei a GPS (a műholdas helymeghatározást végzi), a modultelefon GSM/GPRS (a kommunikációt teremti meg a jármű és a központ között), továbbá a PCB (vezérlő egység, amely a járműkövető eszköz működéséért felel).

Szolgáltató Központ:

A szolgáltató központ többrétű feladatot lát el. Összegyűjti és tárolja a járműegységekben rögzített adatokat, az ügyfél igényeinek megfelelően feldolgozza azokat, és az eredményeket az Interneten keresztül eljuttatja a jogos felhasználóhoz (www.jarmukovetes.hu), ellenőrzi a járműegységek üzemképességét. Ez az alkalmazás valósítja meg a fokozott hatékonysággal, biztonságosabban működtetett flották automatizált nyomon követését.

Online követő modul:

A rendszer rendelkezik egy valós idejű - úgynevezett real-time - követő programmodullal, amely lehetővé teszi a túrák, nagy értékű szállítmányok kézbesítésének, stb. valós idejű nyomon követését. A rendszer precízen biztosítja a jármű pontos pozícióját, állapotát, mozgási irányát és sebességét. Egy meghatározott útvonalról való letérés azonnal észlelhető (geofencing) a felhasználó igényeinek megfelelően beállított riasztással. Az így nyert adatok és eredmények lehetőséget nyújtanak arra, hogy partnereink saját megrendelőikkel még szorosabb és magasabb megelégedettségi szinten működő kapcsolatot alakítsanak ki. GSM lefedettség hiányában automatikusan működik a „fekete doboz” funkció, azaz a járműegység az adatokat a belső memóriában tárolja, és ha újra van térerő, továbbítja azokat a központba. Mivel a fedélzeti egység és a szerver közötti kommunikáció formája sokszoros oda-vissza történő üzenetküldésben jelenik meg, az adatvesztés lehetősége minimális. Amennyiben a kommunikáció valamilyen átmeneti probléma miatt mégsem jön létre, az adatokat a fedélzeti egység a memóriájába tölti, mely ilyenkor, mint másodlagos, - kisegítő, de biztos lehetőség lép életbe. Ez a memória akár 1-2 hónapnyi adatot is képes eltárolni.

Open Interface modul:

A rendszer nyílt program csatlakozási pontja, az ún. WebEye© Open Interface lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználó cégen belül már működő logisztikai és egyéb alkalmazásokhoz közvetlenül kapcsolódjon. Az így kiegészült rendszer egy magasabb hatékonysággal működő egésszé válik, a WebEye© által biztosított adatokat hasznosítva számos hibatényező kiküszöbölhető.