VII. Sweet-Milk HunGarian Baja

A Tereprallye Országos Bajnokság hatodik futama Pest megyében, az Ország Közepe Kistérség környezetében, közelebbről Dabason kerül megrendezésre. A nemzetközi résztvevőket is felvonultató, kétszeres pontértéket adó nyárvégi esemény 2010 kiemelt versenye lesz.

A szervezők célja, hogy augusztus utolsó hetében, amikor a négy napos futam megrendezésre kerül, a falvakat magába foglaló kistérség hazánk kulturális és sportközpontja legyen. Koncertek, családi programok, falvak közötti versenyek, kiállítások egyaránt színesítik a nemzetközi és a nemzeti tereprali világában is kiemelkedő Hungarian Baját.

A rendező a kupán kiírja az OPEN kategóriát. Az OPEN kategóriában nevezhetõ minden négykerék-hajtású, zártkarosszériás gépjármű, amely széria jellegű jármű és B kategóriás jogosítvánnyal vezethetõ, valamint nem sérti a hatályos Magyar Közlekedési jogszabályokat, rendelkezik a közúti közlekedésben való részvételhez szükséges engedélyekkel, biztosításokkal és jelzésekkel, valamint a Technikai ellenőrök a technikai átvételen versenyzésre alkalmasnak minősítik.

A versenytáv összesen 657 km, amiből 478 km a szelektív szakasz. Az OPEN kategória versenyzői összesen 490 km-en (296 km a szelektív szakasz) küzdhetnek az elsőségért.

A kupán ismételten megjelenik a Lochner Group, a szakág és a Terep-rallye Országos Bajnokság futamainak technikai partnere is.

A verseny helye és ideje: Dabas – 2010. augusztus 26 - 29.
Hivatalos rajt időpont: 2010. augusztus 27. 17:30 - 1. napi szakasz rajtja
A verseny rendezője: GarZone R.O.P. Kft