Kékszalag 2010

A vitorlások által megtett útvonal az interneten továbbra is elérhető marad. Tekintse meg ismét, hogy merre jártak a versenyzők a Kékszalagon!

A Lochner Kft. jóvoltából az otthon maradt családtagok, barátok és a szurkolók számítógép előtt ülve, térképi alapon követhették nyomon a 42. Kékszalagot.

Amennyiben most Ön is fel kívánja eleveníteni a múltbeli eseményeket, a versenyzők által bejárt útvonalakat, nem kell mást tennie, mint követni az alábbiakat:

öltse ki a fejlécben lévő belépőfelület mezőit a következők szerint


Felhasználói név: kekszalag
Jelszó: kekszalag123

A Belép majd a Járműveim gombra kattintva egy térképes felületre léphet be, ahol kétféleképpen tájékozódhat:

1.
Amennyiben a konkrét hajóra kíváncsi, akkor a járműkövetés szoftver baloldalán, a Rendszám mezőben válassza ki a hajót. Ezt követően az Időszaknál válassza ki 2010. július 2-át, mint induló dátumot (-Tól), kezdőidőpontnak pedig 9 óra 00 percet (a hivatalos rajt időpontja). Záródátumként (-Ig) adja meg például július 2-át, a keresés záróidőpontjának pedig hagyja változatlanul a 00 óra 00 percet (ezzel a szűrőfeltétellel az első nap útvonalát tekintheti meg).
Minden egyéb beállítást változatlanul hagyva, az Útvonalra, majd az OK gombra kattintva máris láthatja a választott hajó által bejárt útvonalat mind táblázatos formában, mind térképen megjelenítve. A térképen való navigáláshoz használja a bal- és a jobbegér gombokat!
Ha egy kicsit részletesebb adatokra lenne kíváncsi, akkor az Állásidőt állítsa 0 percre és minden egyéb beállítást változatlanul hagyva kattintson az OK gombra.
A Pozíció oszlopban található helyszínekre kattintva, az adott időponthoz tartozó földrajzi pozíciót ellenőrizheti a térképen.

2.
Amennyiben több hajó egy pillanatnyi helyzetére kíváncsi, úgy az előbbiekhez képest annyiban változik a beállítás, hogy a Rendszám alatti hajónevek figyelmen kívül hagyhatók.
A pozíció lekérdezés szempontjából a záródátum (-Ig) és záró időpont megadása az elsődleges (ha például arra lenne kíváncsi, hol voltak a versenyzők az indulás napján délben, akkor záródátumnak és időpontnak július 2. - 12 óra 00 percet kell megadnia).
A legyűjtéshez még egyet kell tennie: minden egyéb beállítást változatlanul hagyva az Utolsó pozíciót (OK gomb előtti lenyíló ablakban) választva az OK gombra kattintania.
Az ezt követően megjelenő táblázatban az egyes hajó utolsó jeladásainak időpontjai, a térképen pedig a kiválasztott időpontnak megfelelő földrajzi helyzetük látható.