III. Rábaköz Kupa 2011

A 2011-es Közép-Európai Zóna Trófea (CEZ) idei első versenye, valamint a Terep-rallye Országos Bajnokság második futama lesz a III. Admirál Rábaköz Kupa május 6-8. között Kapuváron és környékén.

A résztvevők között autók, kamionok, motorok és quadok is megtalálhatóak, valamint négy ország bajnokságát tömöríti majd magába az 500 kilométeres verseny.

Kapuvár lakosai már hozzászoktak ahhoz, hogy a tereprali mezőny évről-évre ellátogat hozzájuk, sőt idén nagyszabású fesztivállal is készülnek a háromnapos Rábaköz Kupa idejére. Mivel a verseny fővédnöke Hámori György, Kapuvár polgármestere, biztosak lehetünk benne, hogy a versenyközpont területén óriási felhajtásra készülnek a régió képviselői, hogy elszórakoztassák a versenyre kilátogató nézőket, valamint természetesen az itthonról és külföldről érkező csapatokat. A környező települések, így Csorna, Farád és Vitnyéd polgármestere is védnöke a futamnak, így igazi rábaközi eseményre kerül majd sor május elején a régióban.

A versenyközpont a korábbi években már megszokott helyszínen, a Flóra termálfürdővel szemben lesz, a szakaszok pedig változatos terepen zajlanak majd. A nyolc szelektívből álló versenyen már pénteken is lesz teljesítendő táv, mégpedig 30 kilométer, a három nap össztávja pedig 500 kilométer, amelyből 390 kilométer a mért szakasz.

Helyszín: Kapuvár
Rendező: Navigátor Sportmédia