Budapest-Bamako 2011

Nyilván nem kell bemutatnunk a Nagy Afrikai Futamot. A Budapest-Bamako a világ legnagyobb transzkontinentális autóversenye és túrája, legnagyobb kaland rallyja és a legjelentősebb afrikai jótékonysági motorsport esemény. A futam össztávja 8547 km, Budapestről indul és az afrikai Mali fővárosában, Bamakoban ér véget. Idén - a verseny eddigi történetében először - Szenegálba is ellátogat a mezőny.

A 2011-es Budapest-Bamako futamon Társaságunk látja el a járművek teljes nyomkövetését. Így a korábbi évek fejlesztéseiből, tapasztalataiból kiindulva 2011. január 15-től a nagyközönség számára is hozzáférhetővé válik az idei futam járműveinek útvonala. A Lochner Group jóvoltából a 2011-es versenyen már több mint 40 járműben kerül elhelyezésre járműkövető egység, mely térképes szoftverrel kiegészülve gyakorlatilag online földrajzi pozíció meghatározást ad a távoli szemlélőnek a futam indulóiról, azok járműveiről.

A Lochner Kft, mint a futam hivatalos nyomkövető partnere a versenyzők számára díjmentesen biztosítja a verseny követését. Mindezt teszi egyrészt a rangos nemzetközi verseny iránti elkötelezettségéből kifolyólag, másrészt a versenyzők fokozott biztonsága érdekében. A futam alatt a járművek az Interneten keresztül lesznek nyomon követhetők. Ennek köszönhetően a verseny ideje alatt - remélhetőleg az afrikai mobil telekommunikációs hálózatok által is támogatva - folyamatosan figyelemmel kísérhetőek lesznek a versenyzők pozíciói. Ezzel együtt fontos azonban azt is megjegyezni, hogy az afrikai szakaszok nagyobbik hányadáról, épp a versenyzők biztonsága érdekében csak egy nappal késleltetett adat fog majd nyilvánosságra kerülni a webes járműkövető felületen. A rendszer itt - az emberi élet védelmén túl - a sebesség- és időmérésben lesz segítségül.